Губернатор Харківщини розповів «Слову і Ділу» про виконання своїх обіцянок (відео)

Читать на русском

Минулої п'ятниці, 6 березня, в ході робочої поїздки на Харківщину активісти системи народного контролю «Слово і Діло» зустрілись з очільником обласної державної адміністрації Ігорем Райніним.

В ході розмови сторони обговорили важливість процесу слідування принципам політичної відповідальності в Україні представниками вітчизняного політикуму і чиновництва. Крім того, губернатор Харківщини розповів активістам про проміжні результати стану виконання власних обіцянок, які він встиг озвучити протягом перших тижнів власного перебування на посаді.

Зокрема, за словами Ігоря Львовича, як і обіцялось раніше, в районах області уже почали з'являтись керівники адміністрацій. Так, 19 лютого були представлені нові голови Близнюківської, Первомайської, Кегичівської райдержадміністрації. Також призначені голови Ізюмської РДА, Коломацької РДА, Краснокутської РДА, Куп'янської РДА, Лозівської РДА, Сахновщинської РДА, Зачепилівської РДА, Шевченківської та Борівської РДА.

Окремо свою увагу губернатор Харківщини зосередив на власній обіцянці щодо посилення роботи зі зміцнення обороноздатності області. За його словами, завдяки швидким діям ОДА в регіоні було напрацьовано план територіальної оборони, а 5 березня на сесії облради депутати прийняли Програму територіальної оборони Харківської області та зміни до бюджету області, якою передбачені кошти на оборону у розмірі 15 млн грн.

Залишається на контролі губернатора і питання суворого покарання організаторів та виконавців теракту у Харкові, про що він обіцяв коментуючи вибух, що стався 22 лютого. Як віломо, 26 лютого 2015 року у Харкові було затримано організаторів та виконавці теракту. Крім того, ще двоє злочинців, пов'язаних з цим угрупованням, були затримані співробітниками МВС у Маріуполі, де ними готувався теракт.

Слід відзначити, що попри короткий термін перебування на посаді, серед переліку обіцянок нового очільника Харківщини з'явились і такі, що вже виконані. Так, 5 березня 2015 року на засіданні Харківської обласної ради була прийнята Стратегія розвитку Харківської області до 2020, внести на розгляд депутатів яку 28 лютого обіцяв Райнін. Крім того, на тій же таки сесії депутати схвалили своїм рішенням виділення Департаменту охорони здоров’я ХОДА 80 мільйонів гривень, про що губернатор заявляв на початку березня.

Окремо в ході зустрічі очільник Харківщини також підтвердив стан виконаня власних обіцянок щодо повного медичного обслуговування всіх постраждалих від вибуху 22 лютого та всебічної допомоги в евакуації дітей з міста Щастя.

В цілому ж за підсумками зустрічі, було домовлено здійснювати подальшу співпрацю в напрямку об'єктивного висвітлення діяльності органів влади Харківщини та комплексного моніторингу рівня політичної відповідальності її очільників.

Нагадаємо, що 6 березня 2015 року представники системи народного контролю «Слово і Діло» представили результати моніторингу стану виконання обіцянок екс-губернатора Харківщини Ігоря Балути.

 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: