«Слово і Діло» оцінило результати роботи Балути на Харківщині

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» проаналізували роботу екс-губернатора Харківщини Ігоря Балути. Так голова Харківської ОДА за час своєї роботи дав 21 обіцянку, з яких виконав 15. Таким чином, рейтинг відповідальності Балути склав 71%.

Про це сьогодні, 5 березня, повідомив керівник медіа-напрямку системи народного контролю «Слово і Діло» Євген Заїка.

За його словами, більшість власних обіцянок Ігор Балута дав на початку роботи.

Крім того, серед голів облдержадміністрацій Балута відноситься до найбільш відповідальних – за рейтингом його випереджають тільки вінницький і черкаський губернатори. При цьому він підкреслив, що на рейтинг Балути як уже екс-губернатора впливає те, що у нього немає обіцянок, які перебувають у процесі виконання.

Фахівці відзначили, що серед обіцянок Балути 33% стосувалися оборони і безпеки, 19% – політичних процесів і законотворчості, 14% – соціальної сфери, 9% – економіки і фінансів.

Найбільше невиконаних обіцянок  – 50% – стосуються загальнополітичних процесів.

Серед найбільш істотних виконаних обіцянок: створення блокпостів, забезпечення виплати пенсій, компенсація області витрат на забезпечення переселенців (виконано частково), створення антикорупційного органу при облгосадмірністраціі.

Як розповів редактор відділу рейтингів системи «Слово і Діло» Олександр Філоненко, при складанні рейтингу всебічну допомогу проекту надала прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Між тим, політолог Олександр Романюк зазначив, що після відставки Балути у пресі та соцмережах звучали різні, часто протилежні оцінки його діяльності, а цей моніторинг дає більш-менш об'єктивну картину. «Балута в складних умовах зумів утримати ситуацію і впорався зі своїми обов'язками», – вважає експерт.

У свою чергу член координаційної ради харківського Євромайдану Ігор Рассоха повідомив, що Балута з першого дня співпрацював з громадськими організаціями і створив ефективну систему взаємодії з громадським сектором, що підвищило ефективність роботи обладміністрації. Рассоха підкреслив, що в роботі Балути були проблеми (серед найістотніших – кадрові питання), проте кількість виконаних обіцянок, даних активістам, приблизно відповідає результатам моніторингу «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: