На Київщині з отопленням шкіл справляються без газу

Читать на русском

В загальноосвітній школі с. Яблуневе Баришівського району Київської області введено пілотний проект з використання альтернативної, електричної системи опалення.

Як повідомляє офсайт Богуславської РДА, навчальний заклад відвідав губернатор Анатолій Присяжнюк.

«Альтернативні методи опалювання в області дають можливість зекономити до 100 млн. грн. у рік. Київщина одна з перших в Україні почала запроваджувати системи енергозбереження, в тому числі – електричне опалення», - зазначив керівник області.

Зі слів голови Київської ОДА, після переходу на альтернативне опалення затрати деяких установ зменшилися у 4-10 разів. Крім того, така система опалення, як у ЗОШ с. Яблуневе, більш безпечна, виключає людський фактор в експлуатації опалювальних мереж та не залежить від початку і закінчення опалювального сезону.

Як зазначається, даний пілотний проект направлений на виконання доручення Президента щодо зменшення на 50% використання газу в системах опалення.

На сьогодні у Київській області працює 1408 котелень, з яких 219 - на альтернативних видах палива.

Нагадаємо, 30 квітня 2013 року голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк повідомив, що до 2014 року в області планується переобладнати близько 150 котелень, які будуть працювати на альтернативному паливі.

В серпні 2011 року прем’єр Микола Азаров обіцяв безперебійне фінансування програм енергозбереження та енергоефективності в навчальних закладах, але ця обіцянка виконана не була.

Будучи кандидатом на посаду міського голови Кіровограда, Олександр Саінсус ще в 2010 році пообіцяв запровадити системи енергозбереження у кожній школі, але ця обіцянка поки залишається в процесі виконання.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: