Британці дарують українським ЗСУ спорядження на $ 1,3 млн

Читать на русском

В Міністерстві оборони Великої Британії прийняли рішення про надання Україні нового пакету нелетального оборонного обладнання та амуніції.

Про це з посиланням на «Європейську правду» пише «Слово і Діло».

Як зазначається, до України з Британії в найближчі тижні надійде партія з 2000 шоломів марки 6, 150 шоломів з вмонтованими приладами нічного бачення, 200 GPS-навігаторів, 220 захищених ноутбуків, 1000 пакетів першої медичної допомоги.

«Цей подарунок нелетального обладнання призначений для запобігання подальшим загибелям і пораненням українських військових. Наша спільна мета полягає у зміцненні обороноздатності українських збройних сил», – заявив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон.

У той же час, голова МЗС Британії Філіп Хеммонд заявив, що в Лондоні зацікавлені у підвищенні обороноздатності української армії, але про летальну зброю поки що не йдеться. «На даному етапі ми не передбачаємо поставок летальної зброї, але це те, що може переглядатися в залежності від розвитку ситуації», – сказав він.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат «Народного фронту» Дмитро Тимчук заявив, що Україна веде переговори з американською стороною про передачу та купівлю ВМС України американських військових кораблів.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: