Крім зброї, США може передати Україні і військові кораблі

Читать на русском

Україна веде переговори із західними державами про безкоштовну передачу військово-морським силам країни американських катерів берегової охорони і покупки за мінімально можливою ціною корветів і тральщиків, які були у використанні.

Про це повідомив у себе в Facebook народний депутат від фракції «Народного фронту» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.de.

Тимчук розповів, що такі дані йому були надані Міністерством оборони і Генштабом збройних сил України у відповідь на його офіційний запит.

За його словами, Київ має намір також зміцнити військовий флот за рахунок будівництва малих броньованих артилерійських катерів і отримання кількох суден забезпечення від цивільних структур.

Крім того, ведуться переговори з країнами колишнього Варшавського договору про отримання комплектуючих і боєкомплектів до військово-морської техніки радянського виробництва. Тимчук також повідомив, що українська держпрограма будівництва бойових кораблів класу «корвет» заморожена до закінчення бойових дій на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: