Згадуючи полеглого Ілліча, комуністи погрожують прикрити «Свободу»

Читать на русском

Комуністична партія здійснить ініціативи для заборони діяльності партії «Свобода», заявив депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

«Це питання однозначне і в нашій партії воно вирішене. Я вважаю, що ця політична партія повинна бути заборонена, і ми зробимо все для того, щоб її в Україні не було», - цитує депутата прес-служба КПУ.

Як відомо, увечері 8 грудня в Києві на Бессарабці було знищено пам'ятник Леніна. При цьому під час акції багато активістів тримали прапори партії «Свобода».

9 грудня лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що його політсила не вимагатиме покарання для людей, які знесли пам'ятник Леніну.

Але в той же день інший представник КПУ, Олександр Зубчевський, заявив протилежне: комуністи вимагатимуть притягнення до кримінальної відповідальності винних у знесенні пам'ятника Леніну.

Ще один нардеп від КПУ Олександр Голуб 9 грудня пообіцяв, що пам'ятник Леніну на Бессарабській площі буде відновлений.

Варто зазначити, що раніше представники «Свободи» також неодноразово давали обіцянки про заборону діяльності КПУ - наприклад, Ірина Фаріон заявляла, що внесення законопроекту про заборону комуністичної ідеології є одним з першочергових її завдань.

23 жовтня 2012 року лідер «Свободи» Олег Тягнибок обіцяв, що в парламенті VII скликання представники його партії ініціюють проведення публічного процесу над комуністичним режимом - Нюрнберг-2.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: