Китайці будуватимуть в Криму портовий комплекс за $8 млрд

Читать на русском

З китайськими інвесторами досягнута угода про будівництво в Сакському районі Криму портового комплексу, інвестиції в який становитимуть понад 8 млрд. дол.

Зі слів міністра економічного розвитку Ігоря Прасолова, відповідна домовленість була досягнута під час візиту Президента Віктора Януковича в Китай. 

«Дуже важливою була угода на будівництво в Криму, в Сакському районі, порту, глибина акваторії якого становитиме 25 м, де буде не тільки порт, а й різні припортові заводи. Я думаю, що якщо ми ставимо завдання збирати не 60, а 80 і навіть 100 млн. тонн зерна, то такі проекти дуже важливі», - цитує міністра прес-служба Мінекономрозвитку.   

Зі слів Прасолова, на першому етапі реалізації проекту інвестиції становитимуть 3 млрд. дол., тоді як загалом вони перевищать 8 млрд. дол.

Крім того, як зазначив міністр, підписані українською делегацією в Китаї документи дозволять реалізувати низку спільних інвестпроектів в аграрному секторі та енергетиці.

Нагадаємо, 1 жовтня 2013 року міністр агрополітики Микола Присяжнюк пообіцяв, що Україна отримає від Китаю 3 млрд. дол. кредиту на відновлення систем зрошення південних областей.

Відповідно до обіцянки прем’єр-міністра Миколи Азарова, даної ним в січні 2013 року, за підсумками року загальна сума товарообігу між Україною та Китаєм становитиме близько 10 млрд. дол.

У свою чергу Президент Віктор Янукович ще в серпні 2011 року заявляв, що китайські інвестиції у вугільну галузь збільшаться до 1 млрд. дол.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: