Пшонка пригрозив мітингарям - не випробовуйте терпіння!

Читать на русском

Генеральний прокурор Віктор Пшонка звернувся до учасників протестів в Києві з вимогою розблокувати адміністративні будівлі та рух транспорту, повідомляє прес-служба ГПУ.

«Незважаючи на рішення судів щодо заборони блокування Верховної Ради, Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів, Київської міської державної адміністрації, урядового кварталу та інших установ, мітингувальники фактично паралізували роботу цих органів і перекрили транспорті комунікації», - зазначається у зверненні Генпрокурора. 

Очільник ГПУ, зокрема, заявив, що наразі в діях протестувальників проглядається неприхована агресія і вони носять ознаки кримінальних правопорушень.

Крім того, Пшонка додав, що депутатські мандати та підтримка деяких міжнародних інституцій не захистять окремих політиків - організаторів акцій протесту – від відповідальності. 

«Я ще раз звертаюсь до всіх, хто причетний до масових заворушень – не випробовуйте терпіння влади, не провокуйте органи правопорядку, звільніть приміщення та розблокуйте транспортні комунікації. Це законні вимоги!», - резюмує в своїй заяві Пшонка.

Як відомо, наразі численні загони правоохоронців знаходяться біля адміністративних будівель в центрі Києва. За повідомленнями в соціальних мережах, вони намагаються відтіснити мітингувальників.

Нагадаємо, 29 листопада 2013 року Пшонка обіцяв, що правоохоронці не будуть розганяти мирних мітингувальників, але вже вночі того ж дня відбувся силовий розгін Євромайдану, в ході якого постраждали десятки учасників протестів і журналістів.

Після цього голова Верховної Ради Володимир Рибак запевнив, що силовий розгін антиурядових протестів в Україні неможливий.

Олександр Єфремов, голова парламентської фракції Партії регіонів, 6 грудня 2013 року також пообіцяв, що силові дії до мітингувальників застосовуватись не будуть.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: