Росіяни проти вторгнення в Україну, але своїх «добровольців» підтримують

Читать на русском

Більше половини росіян позитивно ставляться до того, щоб у збройному конфлікті на сході України брали участь їхні добровольці.

Про такі результати опитування, проведеного на території РФ «Левада-центром», інформує «Слово і Діло».

В опитуванні, що проводилося 20-23 лютого 2015 року, взяли участь понад 1,5 тис. чоловік по всій країні. Так, на питання, чи присутні, на думку респондентів, російські війська на території України, більшість (53%) відповіли «ні». При цьому чверть опитаних присутність кадрових армійців РФ на Донбасі все ж визнали, а ще 22% не змогли відповісти.

Коли соціологи поцікавились, чи хочуть росіяни, щоб представники їхніх збройних сил воювали на території України пліч-о-пліч з «ополченцями», 11% відповіли, що ставляться до цього «цілком позитивно», ще 34% – «швидше за все позитивно». Проти висловилися лише 35% респондентів, але при цьому 20% з відповіддю визначитися не змогли.

Однак на питання, чи хочуть росіяни, щоб у випадку поновленні бойових дій Кремль офіційно ввів на Донбас свої війська, 60% опитаних відповіли, що вони проти цього. При цьому ті ж 60% в цілому не визнають факту міжнаціонального військового конфлікту між Ураїною та РФ.

У той же час, до питання участі своїх добровольців у бойових діях на териорії України жителі РФ ставляться більш лояльно – 52% підтримують те, що на Донеччині та Луганщині в рядах сепаратистів воюють російські «відпускники».

Нагадаємо, сьогодні «Слово і Діло» писало про те, що, за даними американських військових спеціалістів, на території України воюють 12 тис. російських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: