У Полторака відзвітували про завершення відведення важкого озброєння

Читать на русском

Українські військові закінчують відведення озброєння калібром 100 мм на обумовлену Мінськими угодами відстань.

Про це повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, за останній час від лінії визначеної мінськими угодами була відведена фактично вся артилерія калібру 100 мм, в тому числі гармати «Рута» та «Рапіра».

У Генштабі також підкреслили, що Україна суворо дотримується вимог «Плану контролю з координації та реалізації комплексу заходів щодо виконання Мінських угод», який був узгоджений з особами, що брали участь у підписанні даних домовленостей у Мінську.

Крім того, українська сторона безперешкодно допускає спостерігачів до місць знаходження відведеного озброєння, чого неможливо домогтися від бойовиків, кажуть у Генеральному штабі.

«На жаль, російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі продовжують концентрувати сили і засоби на окремих ділянках та напрямах, значно посилюючи свої основні ударні тактичні групи, а також обстрілюють передові позиції українських військ і проводять атакуючі дії тактичного рівня», – констатують у прес-службі ГШ ЗСУ.

Нагадаємо, перший етап відведення важких озброєнь з лінії розмежування на Донбасі українські військові почали 26 лютого. У той же час міністр оборони Степан Полторак заявив, що якщо терористи не виконуватимуть вимоги мирного плану, важке озброєння буде повернуто на позиції «в рекордно короткі терміни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: