Складено список правоохоронців, якими мають зайнятися правоохоронці

Читать на русском

53 суддів та працівників правоохоронних органів вимагають притягнути до відповідальності представники опозиції і громадські активісти, повідомляє «Слово і діло».

Про це свідчить люстраційний список Євромайдану станом на 5 грудня 2013 року, опублікований, зокрема, на офіційному сайті партії УДАР.

До списку потрапили 37 суддів, 13 керівників спецпідрозділу «Беркут», старший слідчий ГУМВС України, прокурор та слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури.

Зазначені посадові особи звинувачуються протестувальниками в тому, що забороняли проведення мирних мітингів на підтримку євроінтеграції своїми постановами, організували побиття учасників акції на Майдані Незалежності в Києві в ніч на 30 листопада, а також причетні до протиправного судового переслідування активістів Євромайдану.

Як вказано в самому списку, він не є остаточним та постійно оновлюється.

Станом на 6 грудня на головних площах міст продовжуються акції протесту проти відмови керівництва держави від підписання угоди про асоціацію з ЄС.

2 грудня прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що начальника столичної міліції Валерія Коряка звільнено з посади за силовий розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада, проте ця інформація не підтвердилась.

4 грудня голова Верховної Ради Володимир Рибак запевнив, що в подальшому силовий розгін антиурядових протестів в Україні неможливий.

5 грудня прем’єр Микола Азаров заявив про можливість створення робочої групи щодо нормалізації ситуації в Україні, до якої увійдуть представники влади і опозиції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: