Азаров наполегливо ставить сотням тисяч мітингувальників свої умови

Читать на русском

Робоча група щодо нормалізації ситуації в Україні, до якої увійдуть і представники опозиції, може бути створена тільки після розблокування роботи уряду.

Про це на зустрічі з помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд в Києві сказав прем’єр Микола Азаров.

«Ми готові узгодити порядок денний, сприйняти його і виконувати. Ми готові створити переговорну групу для нормалізації ситуації в столиці, але виключно після того, як буде розблокована робота уряду», - цитує слова прем’єра прес-служба КМУ.

При цьому Азаров поскаржився, що саме через блокування будівлі уряду до приміщення Кабміну вчора не міг потрапити генсек Ради Європи Торбйорн Ягланд.

Як відомо, зараз на головних площах великих міст України продовжуються акції протесту проти відмови керівництва держави від підписання угоди про асоціацію з ЄС. Ще однією причиною протестів є побиття представниками спецпідрозділу «Беркут» мирного мітингу на Майдані Незалежності у Києві у ніч на 30 листопада.

Нагадаємо, що 3 грудня Верховна Рада не змогла відправити у відставку уряд Миколи Азарова (відповідний проект постанови підтримали лише 186 народних депутатів).

2 грудня Азаров заявив, що начальника столичної міліції Валерія Коряка звільнено з посади за силовий розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада, проте ця інформація не підтвердилась.

4 грудня голова Верховної Ради Володимир Рибак запевнив, що в подальшому силовий розгін антиурядових протестів в Україні неможливий.

1 грудня один з лідерів партії «Батьківщина» Олександр Турчинов пообіцяв, що протести в центрі Києва не припиняться до відставки уряду.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: