Фракція «БПП» голосуватиме за оновлений бюджет Яценюка – Луценко

Читать на русском

На Раді коаліції було ухвалено рішення підтримати законопроект про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік» з урахуванням побажань фракцій коаліції.

Про це заявив голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

Він також повідомив, що сьогодні на своєму засіданні фракція пропрезидентської партії прийняла рішення підтримати 7 законопроектів уряду, які безпосередньо стосуються бюджетного процесу.

За його словами, на засіданні бюджетного комітету ВР були прийняті рішення за пропозиціями народних депутатів про виділення 52 млн грн для лікування за кордоном учасників АТО, а також виділення 400 млн грн на лікування онкохворих дітей.

Депутати також висловили вимогу, щоб уряд після прийняття бюджету представив в парламенті програму невідкладних дій для пожвавлення і розвитку реального сектора економіки.

Луценко розповів, що за результатами розгляду всіх законопроектів, більшістю голосів фракція прийняла рішення підтримати 7 законопроектів, за умови, якщо будуть виконані наступні вимоги фракції: скасування всіх спецпенсій для всіх категорій, а також для бажаючих вийти на пенсію, пенсія буде нараховуватися без будь-яких обмежень.

Нардеп також повідомив, що відразу після того, як Україна отримає допомогу від МВФ, Рада та коаліція будуть ініціювати розгляд питання в парламенті за участю економічного блоку Кабміну та Національного банку щодо ситуації з національною валютою.

Нагадаємо, раніше нардеп від фракції «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко заявляв, що парламент не буде голосувати за зміни до бюджету, якщо не буде врахована підтримка охорони здоров'я, освіти та індексація пенсій і зарплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: