Після підвищення тарифів, субсидії знадобляться 4 млн сімей

Читать на русском

Близько 4 мільйонів сімей будуть претендувати на субсидування після підвищення тарифів на газ, у зв'язку з неможливістю нормально оплачувати житлово-комунальні послуги.

Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» розповів міністр соціальної політики Павло Розенко, пише «Слово і Діло».

«Теоретично, сьогодні право на субсидію повинні мати близько 2,5 млн українських сімей. А після підвищення цін на газ, за ​​деякими нашими підрахунками, – близько 4 млн. Це люди, чиї доходи не дозволяють у повному обсязі нормально оплачувати житлово-комунальні послуги. При цьому, за статистикою, субсидіями користуються лише близько 1,1 млн сімей», – сказав він.

Також міністр зазначив, що причин для такої ситуації кілька: люди не вірять владі, не вірять в ефективність системи субсидій; думають, що складно оформити субсидію через велику кількость бюрократичних процедур, воліючи або не заплатити, або обмежити себе в чомусь іншому. Саме тому, за словами Розенка, основне завдання – прибрати зайві, штучні критерії, залишивши по сторінці декларації та заяви.

Основним критерієм для оформлення субсидій стане дохід семи. При цьому мільйон людей, які вже отримують субсидії, будуть оформлені автоматично, згідно з постановою уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: