У США спрогнозували подальші дії Путіна - дослідження

Читать на русском

Студенти університету Корнелла (США) дійшли висновку, як саме можна спрогнозувати поведінку Кремля. В результаті дослідження, зазначено, що подальші дії Путіна будуть зрозумілі, якщо слідкувати за інсайдерською торгівлею на російській біржі.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на Економічну правду.

Аспіранти Корнельського університету Філіп Сільва і Катерина Волкова повідомляють, що дослідження базується на спостереженні за т.зв. показником Синхронізованої за обсягом ймовірності інформованої торгівлі на біржі (Volume-Synchronized Probability of Informed Trading, VPIN).

«Йдеться про частку угод на біржі, які, ймовірно, укладаються поінформованими учасниками ринку, тобто інсайдерами, на основі їхньої здатності вірно очікувати зміни цін. Якщо показник VPIN певної біржової позиції або індексу несподівано зростає, порівняно з історичними показниками, це означає, що інсайдери пожвавлюються. Це, в свою чергу, натякає на те, що попереду подія, яка значно вплине на поведінку ринку цінних паперів в цілому», - розповідають дослідники.

Використовуючи цю модель для аналізу біржових даних напередодні анексії Криму, дослідники помітили явне зростання VPIN 27-го  та 28-го лютого 2014-го року по конкретних позиціях на біржі.

«Протягом тих двох днів, відносини між Україною та РФ були, безумовно, дуже напружені. На тому тижні Путін закликав провести військові навчання у західній Росії та озброїв людей, які пізніше захоплювали урядові будівлі у Криму», - пише Волкова.

Проте, за її словами,  якщо велика кількість інвесторів очікувала анексії українського півострова то  ринки цього не показували.

«Не було жодних серйозних знижень на фондовому ринку до 1 березня, коли Рада федерації на прохання Путіна дозволила використовувати російські збройні сили за кордоном», - повідомила вона.

Також, відзначається, що не всі учасники ринку мають відкривати дані продаж, але була одна особа, яка була зобов’язана повідомити цю інформацію: голова ради директорів «Газпрому» Віктор Зубков.

Зазначимо, в коментарі «Слову і Ділу»полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус припустив, що навесні терористи можуть завдати удару в напрямку Бердянську, щоб змусити український уряд знову піти на переговори і віддати сухопутний коридор самостійно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: