Путін може завдати нового удару по Бердянську – експерт

Читать на русском

Терористи можуть завдати удару в напрямку Бердянську, щоб змусити український уряд знову піти на переговори і віддати сухопутний коридор самостійно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, коментуючи заяву директора Національної розвідки США Джеймса Клеппера про те, що сепаратисти вже навесні можуть напасти на Маріуполь

«Особливо після подій у Дебальцевому та Харкові, гадаю, що дійсно є велика загроза того, що навесні Путін почне нові атаки. Йому потрібен сухопутний коридор до Криму і в нього для цього є достатньо сил. Якщо захоплювати нові території, то їх відповідно потрібно буде й утримувати. Виходячи з цього, припускаю, що він піде в обхід Маріуполя, у напрямку Бердянська», – пояснює експерт.

За його словами, буде робитися все, щоб змусити сторони ще раз сісти за стіл переговорів, щоб Україна сама віддала цей коридор.

«Зараз потрібно посилити роботу СБУ в боротьбі з диверсійними групами, які проникають з непідконтрольних Україні територій на Сході. Те, що дозволить собі робити Росія, залежить від дій українського уряду. Звісно, потрібно продовжувати шукати виходи на допомогу в озброєнні», – каже він.

Нагадаємо, днями раніше Петро Порошенко здійснив робочий візит в Об'єднані Арабські Емірати, де відвідав Міжнародну виставку оборонної промисловості IDEX-2015 та домовився про постачання зброї для України.

У розвідці США також не виключають, що надання озброєнь Києву «спровокує негативну реакцію Путіна і росіян» і стане приводом для Москви постачати проросійським сепаратистам на Донбасі більш сучасні озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: