Королевська зрозуміла - віддавати борги по зарплаті важче, ніж це обіцяти

Читать на русском

6 лютого міністр соціальної політики Наталія Королевська обіцяла, що за підсумками 2013 року заборгованість з заробітної плати в Україні скоротиться на 400 млн. грн., проте наразі, починаючи з  березня, заборгованість скоротилася лише на 111,8 млн. грн.

«Починаючи з березня цього року, ми маємо позитивну динаміку скорочення заборгованості із заробітної плати, – за цей період вона зменшилася на 111,8 млн. грн. або на 10%», – цитує міністра прес-служба Мінсоцполітики.

Вона також додала, що на державних підприємствах сума заборгованості із зарплати станом на 2 грудня становить 428,6 млн. грн., що на 31,4 млн. грн., або на 7,3% менше порівняно з початком року.

Королевська констатувала також суттєве зменшення кількості підприємств-боржників і повідомила, що найбільші суми заборгованості зарплат, як і раніше, зафіксовані на підприємствах Держконцерну «Укроборонпром», ФДМУ, Мінпромполітики, Міненерговугілля та Мінінфраструктури.

«Заборгованість із заробітної плати цих підприємств складає 99,2% від загальної суми заборгованості підприємств центральних органів виконавчої влади», – зазначила вона.

Нагадаємо, в квітні 2013 року Королевська обіцяла, що не допустить збільшення заборгованості із зарплати в металургійній галузі.

14 жовтня 2013 року Президент Віктор Янукович заявив, що до кінця року всі заборгованості в бюджетній сфері будуть виплачені.

Повністю погасити борги з зарплати до 2014 року обіцяла раніше і сама Королевська.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: