У «БПП» підтримують надання добровольцям ДУК статусу учасника АТО

Читать на русском

Секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник пропонує визнати учасниками бойових дій осіб, які у складі добровольчих формувань брали участь в АТО на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби «БПП», інформує «Слово і Діло».

Вінник, зокрема, став одним із співавторів законопроекту № 2231 «Про соціальний і правовий статус осіб, які брали участь у бойових діях у складі добровільних формувань у період проведення антитерористичної операції на сході України, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

За його словами, відповідним проектом закону також пропонується визнати інвалідами війни осіб, які у складі добровольчих формувань, що брали безпосередню участь у бойових діях під час проведення антитерористичної операції на сході України і стали інвалідами внаслідок поранення, контузії чи каліцтва та інвалідами війни.

«На всіх цих людей та членів їх сімей будуть поширюватися гарантії та пільги, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», – повідомив Вінник.

«Ці формування (добровольчі - Ред.), не входячи до складу ЗСУ, Нацгвардії України чи інших правоохоронних органів, надають значну допомогу у протистояннях з ворогом, роблять вагомий внесок в захист держави», – зазначив депутат.

Як приклад Вінник привів Добровольчий український корпус (ДУК), бійці якого «відважно стояли на захисті Донецького аеропорту, воювали в інших гарячих точках на сході України, а їх відвага і бойовий дух часто допомагали на належному рівні тримати бойовий запал і дух бійців регулярних військ».

«Всі ці люди фактично є учасниками бойових дій, героїчними захисниками Батьківщини, а тому повинні отримати відповідний та належний соціальний захист з боку держави», – переконаний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: