У ЄС назвали єдиний варіант вирішення конфлікту на Донбасі

Читать на русском

Мінські домовленості – єдиний можливий варіант для припинення конфлікту на Донбасі.

Про це заявила Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Укладена у Мінську декілька днів тому угода є єдиним можливим варіантом. І зараз всі наші зусилля спрямовані на реалізацію цієї угоди і моніторинг її виконання, особливо з боку сепаратистів», – заявила вона.

Могеріні зазначає, що зараз усі зусилля спрямовані на завершення конфлікту та припинення вогню.

«Пріоритетом не лише міжнародної спільноти, але й української влади. І ми маємо бути обережними і прислухатися до пріоритетів української сторони», – говорить Могеріні.

Наступним кроком Могеріні називає відведення важкого озброєння. «Це буде другим кроком, для якого ми повинні мати спостерігачів (ОБСЄ – ред.) на місцях з розширеним доступом і засобами», – заявила вона.

Нагадаємо, раніше речник МЗС Євген Перебійніс заявив, що Україна не хоче бачити місію ООН на Донбасі, вона віддає перевагу місії з підтримання миру та безпеки.

Однак, як зазначає Перебійніс, аби розпочала роботу така місія, має бути досягнуто режиму припинення вогню. Він також зазначив, що завдання цієї місії буде у сприянні підтримки миру.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: