Тільки на відновлення об'єктів ЖКГ на Луганщині необхідно 1,1 млрд грн

Читать на русском

Луганська обласна державна адміністрація заявляє про завдані збитки у зв'язку з бойовими діями в розмірі 4,4 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби обладміністрації з посиланням на директора департаменту житлово-комунального господарства і будівництва Олександра Голуба, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Ситуація, яка склалася в результаті проведення бойових дій на території Луганської області, призвела до значної дестабілізації роботи об'єктів системи життєзабезпечення регіону. Сума, необхідна на відновлення об'єктів житлово-комунального господарства на звільнених територіях, – 1,1 млрд гривень. Однією з головних проблем є те, що об'єкти, які підлягають відновленню на звільнених територіях, досі перебувають у зоні обстрілу, незважаючи на чергові мирні домовленості. Разом з тим, на сьогодні гостро стоїть питання відсутності фінансування на відновлювальні роботи», – заявив він.

За його словами, критична ситуація в 9 населених пунктах, які залишаються без газопостачання. Зокрема, жителі Трьохізбенки і Кряківки вже 3 місяць перебувають без газу, але найбільш складна ситуація у Кримському, де необхідно проводити ремонтні роботи і відновлювати водопостачання на окупованій території.

У той же час є проблеми і з подачею електроенергії – внаслідок пошкодження електромереж тривалий час без електроенергії перебувають населені пункти Новотошковка, Кримське, Валуйское, Вільхова, Ольховской Масив, Макарове, Болотене.

«Внаслідок постійних обстрілів, пошкодження обладнання та відсутності запасів вугілля тривогу викликає робота Луганської ТЕС, яка забезпечує електроенергією всю контрольовану Україною територію Луганської області. Також залишається складним питання розрахунків за енергоносії підприємствами тепло- та водопостачання. Напруженим є стан справ із заборгованістю області за природний газ», – зазначив Голуб.

У зв'язку з ситуацією, голова Луганської ОДА Геннадій Москаль звернувся до «Асоціації міст України» з проханням надати допомогу будівельними матеріалами для проведення відновлювальних робіт.

Зазначимо, в Донецькій обласній державній адміністрації повідомляють, що загальна сума збитків Донецької області в результаті бойових дій становить майже три мільярди гривень. За інформацією прес-служби ДонОДА, на сьогодні в Донецькій області пошкоджено або зруйновано більше 10 тисяч об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: