Кабмін нарешті показав депутатам поправки до Бюджету

Читать на русском

Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради зміни до Податкового, Бюджетного та Митного кодексів.

Про це повідомляється на сайті парламенту, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Як повідомив лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, у вівторок-середу парламентські комітети повинні опрацювати внесені закони, а в четвер – прийняти свої рішення. За його словами, фракції планують до кінця тижня зустрітися зі спікером Верховної Ради і прем'єром і вийти на узгоджений документ, який може бути прийнятий вже на наступному тижні.

«Це дозволить отримати небувалу – до 10 млрд доларів – зовнішню допомогу, що дозволить стабілізувати гривню і запустити економіку», – сподівається Луценко.

Зокрема, проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу передбачає створення механізму додаткового розподілу і перерозподілу урядом загальних обсягів субвенцій між місцевими бюджетами.

Що стосується змін до Митного та Податкового кодексів, то тут Кабмін пропонує не виплачувати пенсії працівникам відповідних органів, якщо ті працюють.

Крім того, урядом був також внесений законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», який, зокрема, передбачає, поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок і збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію; поетапне підвищення на 5 років страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років; виплату працюючим пенсіонерам 85% їх пенсії, а також скасування виплати пенсії тим працюючим пенсіонерам, які мають право на спецпенсію (народним депутатам, суддям, прокурорам і деяким державним службовцям).

Ще одним проектом Закону «Про внесення змін до статті 165 та 252 Податкового кодексу України» пропонується збільшити тарифи на газ. Зокрема, Кабмін пропонує збільшити ставку рентної плати з 20% до 70%. У той же час у пояснювальній записці зазначається, що реалізація законопроекту дозволить залучити в 2015 році до державного бюджету близько 9 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: