Теракт у Харкові могли скоїти дві терористичні організації – ГПУ

Читать на русском

Заступник генерального прокурора України Володимир Гузир розповів, що на сьогоднішній день слідство має дві основні версії скоєння теракту біля харківського Палацу спорту.

«Перша версія – терористичний акт, здійснений з метою дестабілізації в регіоні терористичною групою так званих «харківських партизан». Ще одна версія розглядається і перевіряється – терористичний акт, здійснений з тих же мотивів, але іншою терористичною організацією», – повідомив Гузир, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

У свою чергу прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що на сьогодні у слідства немає прямих доказів про причетність до скоєного теракту групи з 4 осіб, яка була затримана в ніч на 22 лютого під час підготовки другого теракту.

Однак, як зазначив Данильченко, зараз вже є інформація про те, що затримана група і група, яка здійснила теракт біля Палацу спорту, отримували вказівки з одного центру.

Він також повідомив, що за попередніми даними в Харкові вибухнула протипіхотна міна з радіоуправляючим детонатором, 2 кг в тротиловому еквіваленті. За словами Данильченка, зараз з'ясовується спосіб управління детонатором, де розглядається два варіанти – за допомогою пульта або мобільного телефона. Зокрема, ця інформація дозволить слідчим визначити, з якої відстані керували вибухом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: