Через помилку ВР інваліди можуть позбутися безкоштовного проїзду

Читать на русском

З початку наступного літа всі люди з особливими потребами можуть втратити в Україні право на пільговий проїзд у приміському транспорті.

Це передбачено законом, ухваленим раніше Верховною Радою, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Zn.ua».

Законом передбачено позбавлення людей з особливими потребами права на безоплатний проїзд і скасування інших пільг, але згодом  було вирішено залишити всі пільги до 1 червня цього року, а потім позбавити їх лише осіб із інвалідністю третьої групи.

Однак депутати вирішили внести зміни до цього документа, щоб повернути пільги і пояснюють – сталася «технічна помилка».

«Із ухваленням цього закону сталася «технічна помилка». Робота над її виправленням триває. Комітет уже вніс новий законопроект, що пропонує повернення пільг», – каже завідувач секретаріату парламентського комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Наталія Шамбір.

Шамбір додає, що голова комітету Олександр Третьяков вже вніс новий законопроект, що пропонує повернення пільг. «Цим законопроектом пропонується з першого червня зберегти частину пільг у приміському транспорті», – говорить Шамбір.

Нині на розгляді Верховної Ради є два законопроекти, що пропонують повернення пільг для пасажирів з інвалідністю. Альтернативу до пропозиції Олександра Третьякова вніс Валерій Сушкевич. Він пропонує зберегти преференції для ширшого кола категорій. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: