Настав час забезпечити Україну зброєю – Фокс

Читать на русском

Країни Заходу повинні виявити єдину позицію і приступити до озброєння України, аби допомогти зупинити Російську агресію.

Про це заявив колишній британський міністр оборони Лайєм Фокс, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

За словами Фокса, європейські держави повинні надати допомогу Україні у вигляді протитанкової зброї, літаків-розвідників та секретних технологій.

«Великобританія і США заявили, що путінський режим чекають нові санкції протягом найближчих декількох днів у відповідь на «нахабне і цинічне» порушення перемир'я», – розповів Фокс.

Він також зазначив, що країни НАТО повинні «дати українцям можливості для того, щоб захистити себе від військової переваги» проросійських терористів і їх кремлівських кураторів.

Захід повинен припинити «утихомирювати» Путіна, заявляє Фокс, незважаючи на те, що санкції однозначно завдадуть шкоди російській економіці. Це буде свідчити лише про те, що Путін байдужий до страждань своїх громадян, зазначив Фокс.

В свою чергу державний секретар США Джон Керрі, заявив, що рішення про те, чи надавати Україні зброю, президент США Барак Обама прийме уже найближчими днями.

Він додав, що США разом зі своїми європейськими партнерами розмірковує також над посиленням санкцій проти Росії за порушення мінських домовленостей від 12 лютого.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: