Головні цитати інтерв'ю Віктора Януковича до річниці Майдану (відео)

Читать на русском

Віктор Янукович, якого віднедавна Верховна Рада України позбавила статусу Президента України і який перебуває в розшуку Інтерполу, дав інтерв'ю телеканалу «НТВ-Росія».

Про це повідомляє сайт телеканалу, який о 19.00 проведе трансляцію повної версії розмови з Януковичем, передає «Слово і Діло».

Пропонуємо вашій увазі головні цитати Януковича, котрі він озвучив російському телеканалу.

Про оцінку Майдану

«Все те, що відбувалось - це був проект. Його ціль - скинути владу».

Про помилку США

«Я думаю, що це була помилка США в оцінці тієї влади, яку я очолював. Все, що відбулось потім, після того як я пішов з цієї влади, не думаю, що це пішло на користь США чи Європі. Я не думаю, що їм потрібна була така війна, такі економічні потрясіння. Адже вони стосуються не лише України».

Про ціну своєї влади

«Незважаючи на те, що мене провокували, провокували правоохоронні органи на дії у відповідь, все таки ніхто Майдан не розігнав зі зброєю, танками, бронетехнікою і тд. Так як мене підштовхували. Я прагнув до миру... І мені влада ціною кровопролиття не потрібна була».

Про плани опозиції

«Вони хотіли чи познущатись надімною, чи вбити мене.. Легким, як кажуть, піти шляхом. Легалізувати свою владу. Я вирішив цієї радості їм не надавати. Я думав, що я зроблю все, щоб не допустити кровопролиття. Я краще вийду із зони конфлікту. Нехай вони подивляться на цю владу. Я ніколи не думав, що вони розпочнуть війну проти свого народу».

Про страх

«У мене безсонні ночі. Я дуже хочу. Але ті загрози, які постійно ллються: відкриття нових кримінальних справ, намагання довести те, чого не було... Спочатку говорили одне, зараз інше. Уже забули про рахунки, оскільки ніяких рахунків у мене ніколи не було за кордоном і власності не було. Я звичайно шукаю способи як захищатись, але я не один».


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: