У Шокіна заявили, що розстріли активістів на Майдані організувала Росія

Читать на русском

У Генеральній прокуратурі заявили, що слідство має підстави вважати, що до масових розстрілів на Майдані причетні представники російських силових структур.

Про це повідомив старший прокурор Управління процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генпрокуратури Олексій Донський, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ»

При цьому прокурор уточнив, що російські силовики виступали саме організаторами розстрілів. За його словами, зараз з'ясовуються безпосередні виконавці цих злочинів.

«Вони могли бути звичайними найманцями з інших держав або представниками тих самих російських силових структур. Їх національність не має ніякого значення, важливим є лише мета дій і хто їх використовував», – зазначив Донський.

Він також розповів, що слідство вийшло на організаторів розстрілів завдяки аналізу роздруківок телефонних розмов екс-президента Віктора Януковича. «Знаючи, що він причетний до цих обставин, ми встановили коло його безпосередніх зв'язків під час скоєння вбивств. За телефонами, які значилися в ДУСі, розмов на такі теми він не проводив, але в ході слідства вдалося встановити номери, за якими Янукович спілкувався з дуже обмеженим колом осіб і, зокрема, з цими росіянами», – розповів прокурор.

Цікаво, що «засвітилися» російські абоненти в телефонних роздруківках Януковича ще восени 2013 року, коли екс-президент відмовився підписувати Угоду про асоціацію з ЄС. «Але інтерес у слідства до них виник після контактів безпосередньо під час розстрілів протестуючих», – повідомив Донський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: