Янукович сподівається, що ЄС виконає за нього обіцянку дворічної давнини

Читать на русском

Президент Віктор Янукович, який обіцяв ще в 2011 році ввести безвізовий режим з ЄС, висловив надію, що Європейський Союз найближчим часом таки скасує візи для громадян України, не чекаючи можливого підписання договору про асоціацію.

«…найбільш показовим кроком, який би свідчив, що ЄС насправді готовий відчинити для нас свої двері, стало б запровадження без зволікань безвізового режиму для громадян України», - цитує виступ Глави держави на саміті «Східного партнерства» його прес-служба.

При цьому він зазначив, що Україна готова в найкоротші строки завершити виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з країнами Євросоюзу.

Янукович також наголосив, що Україна розраховує на підписання угоди про асоціацію з ЄС у найближчій перспективі, після здійснення програми заходів, направлених на адаптацію економіки до нормативів і потреб Євросоюзу, та надання відповідної економічної допомоги Україні.

Нагадаємо, що як мінімум 10 представників влади, в тому числі і Президент Віктор Янукович, обіцяли підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті в Вільнюсі, але цього не відбулося.

Раніше Кабінет Міністрів своїм розпорядженням призупинив підготовку України до підписання угоди про асоціацію.

31 жовтня 2013 року міністр закордонних справ Леонід Кожара запевнив, що незабаром візи до країн ЄС будуть скасовані.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: