У Розенка нарахували менше сотні тяжкопоранених активістів Майдану

Читать на русском

Під час подій на Майдані Незалежності в Києві взимку 2013-2014 рр. були важко поранені 77 осіб.

Про це в ході засідання Кабміну повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на РБК-Україна.

«Було прийнято рішення в серпні минулого року і відповідний порядок щодо осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження, їм виплачується допомога в розмірі 60 тисяч 900 гривень», – розповів Розенко.

За його словами, відповідну допомогу, станом на сьогоднішній день, вже отримали 47 тяжкопоранених активістів. Крім того, наказом Міністерства охорони здоров'я 31 грудня були визначені важкопораненими ще 30 осіб, і на попередньому засіданні уряду таким людям також було прийнято рішення про виплату належної допомоги. Таким чином, вже затверджені списки тяжкопоранених осіб у кількості 77 осіб, повідомив Розенко.

Він також додав, що протягом 2015 року сім'ям загиблих і тяжкопораненим буде виплачено відповідно 121 тис. грн і 60 тис. грн допомоги.

«Не отримали допомогу сьогодні тільки три сім'ї: один  це загиблий громадянин Грузії, його батькам було повідомлено про можливість надання такої допомоги... Одна сім'я на сьогоднішній день ще не визначила, хто ж із спадкоємців отримає цю допомогу і одна сім'я на сьогоднішній день не має спадкоємців, на яких ми можемо нарахувати цю допомогу», – розповів Розенко, уточнивши, що кошти будуть виплачені, як тільки визначаться спадкоємці.

Крім того, крім одноразової допомоги на загиблого активіста Майдану, їх сім'ї мають право і отримують пенсію у зв'язку з втратою годувальника, а також отримують надбавку (від 5 тис. до 8,5 тис. грн). Такі пенсії, плюс відповідні надбавки, отримують щомісяця 94 сімей загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: