В ЛНР передумали виходити зі складу України?

Читать на русском

«Голова Ради міністрів» самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький не виключає того, що «республіка» залишиться в складі України.

Характерно, що зміна риторики ватажка луганських сепаратистів прозвучала в коментарі журналістам російської агенції «РИА-Новости», передає «Слово і Діло».

Умовою, яку висуває Плотницький, є виконання тих пунктів мінського меморандуму, що стосуються припинення вогню та реформування місцевого самоврядування. А саме: після відведення важкої артилерії в Луганську від Києва чекають на конституційну реформу, децентралізацію та «особливий статус» регіону, що було узгоджено «нормандською четвіркою» 12 лютого в Мінську.

«Чи будемо ми в складі України? Це буде залежати від того, яка Україна буде. Та, яка зараз є – ні, ми ніколи не будемо з такою Україною. Якщо вони (уряд України – ред.) проведуть ті реформи, які тут (в Мінському мемораднумі – ред.) записані, стануть іншою Україною – можливо», – не виключає Плотницький.

На самій же Луганщині бойовики регулярно порушують «режим тиші», зокрема, в Луганській ОДА за останні дні неодноразово повідомляли про масовані обстріли Попасної та Чорнухіного. 17 лютого на зустрічі з представником ПАРЄ Крістіною Зеленковою голова обласної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що Плотницький контролює лише невелику частину так званої ЛНР, на решті ж території самопроголошеної «республіки» безчинствують численні бандформування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: