АТО: ситуація на сході України станом на 18 лютого 2015 року

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 18 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Дайджест подій від прес-центру АТО


За словами постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва, з моменту припинення вогню позиції українських силовиків 160 раз піддалися обстрілу, внаслідок чого загинули 11 осіб

Найбільш напруженою ситуація залишається в районі Дебальцевого. Лише протягом минулої доби бойовики 19 разів обстрілювали місто Дебальцеве з реактивних систем залпового вогню та артилерії.

Ситуація в Дебальцевому – перші реакції соціальних мереж (Оновлюється)

Слід наголосити на тому, що вперше після початку режиму припинення вогню бойовики самі визнали, що порушили його. Зокрема, представник «ДНР» Басурін особисто заявив про те, що бойовики не припиняють обстріли Дебальцевого і мають право його обстрілювати оскільки це, на його думку, «їхня» територія.

Крім того, протягом вчорашнього дня, бойовики так і не пустити представників ОБСЄ в район Дебальцевого.

Законодавчі ініціативи для АТО

У Верховній Раді зареєстрований законопроект №2154 «Про внесення змін в Закон України «Про статут внутрішньої служби Збройних сил України», що передбачає заборону користування особистими мобільними телефонами, смартфонами і планшетами для бійців в зоні АТО.

Українські сили

За минулу добу СБУ затримала 5 поплічників терористів «ДНР» та «ЛНР». Крім того, починаючи з лютого 2014 року СБУ було зареєстровано, розслідувалось і розслідується понад 4 тисячі кримінальних проваджень про злочини проти основ національної безпеки і оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: