Луценко: Захід повинен допомогти створити Фонд реконструкції Донбасу

Читать на русском

Народний депутат України, голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко вважає, що Захід міг би допомогти Україні у створенні Фонду реконструкції Донбасу.

Про це Юрій Луценко сказав журналістам у вівторок у Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я особисто думаю, що Захід міг би допомогти нам не тільки фінансово, а й технічно у створенні Фонду реконструкції Донбасу», – сказав керівник фракції БПП.

На його думку, очолити подібний фонд повинен ще один іноземець.

«Я думаю, що ми потребуємо іноземного громадянина на чолі такого фонду. Він зміг би й активно залучати кошти, і головне – раціонально їх використовувати, не будучи представником ні одного регіону України», – заявив Юрій Луценко.

Нагадаємо, в квітні поточного року в Україні відбудеться донорська конференція з питань відновлення Донбасу. Ключовими проблемами стануть питання забезпечення житлом переселенців і створення робочих місць.

Крім того, українським урядом було створено Державне агентство з питань відновлення Донбасу. Але повноцінно функціонувати агентство ще не почало, тому що до цих пір не призначений директор відомства. У зв'язку з цим, агентство, на яке покладено функцію розподілу інвестиційних коштів на відновлення зруйнованої терористами інфраструктури, не може направити гроші, виділені на відновлення регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: