Литва і далі підтримує Україну: МЗС Литви хоче посилити санкції проти РФ

Читать на русском

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що необхідно посилити санкції проти Російської Федерації.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter, пише «Слово і Діло».

Так, за його словами, настав час посилити санкції та тиск на Росію.

«На жаль, передбачення були правильними. Росія не має бажання та наміру дотримуватися перемир'я. За останній день – 100 нападів, 15 вбитих. Час посилити тиск, санкції та ізоляцію Росії», – написав чиновник.

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого, ЄС ввів нові санкції проти Росії, розширивши «чорний список» 19 фізичними та 9 юридичними особами. Відповідні обмежувальні заходи були прийняті, за словами канцлера ФРН Ангели Меркель, як реакція на обстріл Маріуполя сепаратистами 24 січня.

Що стосується України, то 6 лютого, міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що в найближчому часі буде оприлюднений повний список санкцій проти Російської Федерації.

Зазначимо, що Литва і раніше виступала за підтримку України. Так Литва передала українській армії елементи озброєння на прохання Києва. Про співпрацю країн у військовій сфері домовився Президент України Петро Порошенко і Президент Литви Даля Грібаускайте.

У той же час, міністр оборони Литви Юозас Олекас повідомив, що, на його думку, Україна воює за свою незалежність і європейські, демократичні цінності, тому Литва повинна допомагати в тому обсязі, в якому може.

Між тим, згідно рейтингу Інституту світової політики саме литовський лідер Даля Грібаускайте стала головним лобістом України у світі в 2014 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: