Україна нарешті ввела санкції проти РФ – скоро оприлюднять список

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що найближчим часом буде оприлюднений повний список санкцій проти Російської Федерації.

Про це глава Мін'юсту сказав у Верховній Раді, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Апостроф».

«Днями РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти агресора. Це рішення зараз оформляється і незабаром буде оприлюднено», – заявив Петренко.

За його словами, уряд пропонує ввести санкції проти 100 компаній, причетних до підтримки сепаратистів на сході України і проти 1 тис. іноземців, «причетних до нахабної агресії».

«Уряд прийняв вичерпні заходи щодо санкцій», – підкреслив міністр і закликав парламент ініціювати додаткові санкції проти агресора.

Петренко нагадав, що РНБО є єдиним органом, який за законом може вводити санкції, але ініціювати їх може парламент, Президент, Нацбанк, СБУ і Кабмін. У зв'язку з цим він закликав депутатів вносити свої пропозиції.

Читайте також: Меркель і Олланд вимагають у Путіна вивести війська з Донбасу – АПУ

Зазначимо, обіцянку запровадити санкції міністр юстиції дав ще 22 серпня 2014 року. Так Павло Петренко запевнив, що будуть введені фінансові санкції проти 65 юридичних та 176 фізичних осіб, переважно громадян Російської Федерації.

Нагадаємо, відповідний закон про санкції було прийнято восени минулого року. У перший день вступу цього закону в силу уряд звернувся до РНБО зі своїми пропозиціями санкцій.

Що стосується санкцій ЄС, то голова Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що нарощування Євросоюзом санкцій проти Росії не допоможе вирішити конфлікт на Донбасі, а того рівня обмежень, який діє зараз, цілком достатньо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: