Замість «гуманітарки» Росія привезла типографію і мастила

Читать на русском

У черговому гуманітарному конвої, що сьогодні вранці перетнув кордон України, Росія доставила вантаж негуманітарного характеру.

Так Російська Федерації заявила про 150 вантажівок гуманітарної допомоги, але перетнуло українських кордон 176 транспортних засобів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Державну прикордонну службу.

«Значна частина автомобілів перевозили вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль – паливно-мастильні матеріали, 2 – типографський папір у рулонах та 1 – друковану продукцію невстановленого змісту…», – сказано в повідомленні.

У той же час, представники Червоного хреста знову не брали участі в оформленні вантажу. А українська сторона змогла здійснити лише візуальне спостереження за проходженням вантажівок.

Раніше, 8 лютого, Росія теж привезла паливно-мастильні матеріали (41 вантажівка), 1 транспортний засіб – колеса для великогабаритного транспорту, а ще в одному прикордонники спостерігали бронежилети та захисні шоломи, зі слів російських супроводжуючих – у кількості по 99 шт.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло, що терористи відмовляються приймати гуманітарну допомогу від української сторони і не гарантують безпеку її перевізникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: