Розслідувати злочини «сім'ї» буде спеціальний підрозділ ГПУ

Читать на русском

Генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав указ про внесення змін у структуру ГПУ з метою більш ефективного розслідування злочинів проти Євромайдану.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Йдеться про утворення в штатному розписі відомства управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів та окремого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях. Це, за словами працівників ГПУ, сприятиме більш ефективному розслідуванню злочинів проти активістів Революції Гідності.

«Зміни, ініційовані Генеральним прокурором, мають на меті максимально підвищити ефективність процесу розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності та доведення до кінцевого результату кримінальних проваджень стосовно колишніх високопосадовців та працівників правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, 12 лютого Віктор Шокін звернувся до депутатів парламенту з вимогою про взяття під варту трьох суддів Печерського суду Києва.

Першими обіцянками нового генпрокурора, зафіксованими народним контролем «Слово і Діло» стали зобов'язання звільнити всіх працівників ГПУ, що не пройдуть люстраційну перевірку, розслідувати та направити до суду справи по злочинах проти Майдану і відновити графу «Призначення» на сайті відомства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: