Шокін взявся за Печерський суд – хоче заарештувати трьох суддів

Читать на русском

Новопризначений генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до народних депутатів з поданням про взяття під варту трьох суддів Печерського суду.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Генпрокуратури, пише «Слово і Діло».

Так, генпрокурор звернувся до Верховної Ради України із поданнями про надання згоди на затримання та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою трьох суддів Печерського районного суду міста Києва О. Царевича, В. Кицюка та С. Вовка.

«Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення вказаних суддів із займаних посад», – сказано в повідомленні.

Проти суддів Печерського районного суду міста Києва О. Царевича та В. Кицюка розслідуються кримінальні провадження. Їх звинувачують у зловживанні службовим становищем. Ці судді, навмисно порушуючи вимоги закону, постановили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення. Таким чином вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декількох осіб у січні минулого року.

А суддя Вовк підозрюється у скоєнні тяжкого злочину – постановленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна.

Нагадаємо, крісло очільника ГПУ Віктор Шокін зайняв лише 10 лютого. Верховна Рада підтримала призначення Віктора Шокіна на посаду генерального прокурора замість звільненого Віталія Яреми. За таке рішення голосували БПП, «Народний фронт», «Батьківщина», «Опоблок», «Воля народу» і «Економічний розвиток».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: