Могильов очолив п'ятірку найбільш відповідальних губернаторів

Читать на русском

Найвищий рейтинг відповідальності - у голови Ради міністрів АРК Анатолія Могильова - 34%, повідомляє «Слово і Діло». У трійці лідерів рейтингу губернаторів також Василь Ядуха (Хмельницька ОДА) - 28% і Микола Круглов (Миколаївська ОДА) - 27%.

Замикають п'ятірку найбільш відповідальних губернаторів голова Донецької ОДА Андрій Шишацький (рейтинг відповідальності - 25%) і полтавський губернатор Олександр Удовиченко (рейтинг відповідальності - 25%).

Найбільш безвідповідальними з результатом 5% виявилися голови Дніпропетровської та Житомирської облдержадміністрацій Дмитро Колесніков та Сергій Рижук.

«Рейтинг відповідальності губернаторів - динамічний, і залежить в першу чергу від них самих. Якщо хтось із голів адміністрацій задасться метою зайняти в ньому більш високе місце, йому просто потрібно звернути увагу на свої обіцянки. Рейтинг - це також і робота чиновників ОДА, адже від їх оперативності та відкритості залежить, наскільки своєчасну і точну ми отримуємо інформацію, а, треба сказати, на контакт вони йдуть далеко не завжди», - прокоментувала дану статистику керівник проекту «Слово і Діло» Вікторія Пєшая.

У той же час за кількістю виконаних обіцянок лідирують голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб (50 виконаних обіцянок), голова Волинської ОДА Борис Клімчук (35), донецький губернатор Андрій Шишацький (32), голови Хмельницької та Чернівецької ОДА Василь Ядуха та Михайло Папієв (по 31).

Рейтинг відповідальності розрахований як співвідношення виконаних обіцянок того чи іншого губернатора до загальної кількості даних ним обіцянок.

З повним рейтингом відповідальності голів державних обласних адміністрацій можна ознайомитися на відповідній сторінці порталу «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: