Яресько збільшить пенсійний вік не для всіх

Читать на русском

Міністр фінансів Наталія Яресько у середу на брифінгу в НБУ повідомила, що український уряд не планує підвищувати пенсійний вік, а пропонує внести зміни до пенсійної системи тільки щодо деяких категорій спеціальних пенсій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Що стосується чуток про збільшення пенсійного віку, ми зараз передбачаємо тільки зміни щодо спецпенсій, конкретних категорій спецпенсій, додаткових змін щодо пенсійного віку ми зараз не передбачаємо», – заявила вона.

А також підкреслила, що уряд готується до пенсійної реформи, яка повинна знизити дефіцит Пенсійного фонду і привести пенсійну систему до європейських стандартів, але тільки для «посилення справедливості».

«Ні, ми не пропонуємо Верховній Раді на наступний тиждень підвищення пенсійного віку в цілому, а тільки щодо деяких категорій спецпенсій, щоб тільки посилити справедливість у нашій пенсійній системі», – повідомила Яресько.

Нагадаємо, згідно нової норми регулювання, близько 97% пенсій пенсіонерів не обкладатимуться податком. За рішенням Міністерства фінансів поріг для оподаткування пенсій знижено до рівня трьох мінімальних заробітних плат.

Зазначимо, міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила, що в поточному році уряд зменшив розміри спеціальних пенсій колишніх урядовців. Це принесло бюджету 250 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: