Верховна Рада схвалила створення в Україні міліцейського спецназу

Читать на русском

Верховна Рада України ухвалила урядовий закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ (№1550) і тим самим схвалила ліквідацію УБОЗ і створення в Україні спецназу за американським та канадським зразком по типу SWAT.

Таку інформацію передає «Слово і Діло» з посиланням на «Уніан».

Так за відповідне рішення проголосувало 288 народних депутатів із 339, що були зареєстрованих у сесійній залі.

Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ (№1550) розглядався в другому читанні.

Як зазначив голова комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін в законопроект було внесено 2 пропозиції, з 11 які надійшли.

Ці пропозиції стосуються залишення за Верховною Радою можливості здійснення контролю за діяльністю МВС шляхом щорічного заслуховування міністра МВС про стан боротьби з організованою злочинністю, а за профільним комітетом парламенту  право заслуховувати міністра один раз на 6 місяців щодо законності та обгрунтованості використання у боротьбі із організованою злочинністю спеціальних технічних засобів тощо, сказав Кожем'якін.

А міністр МВС України Арсен Аваков підкреслив, що голосування за законопроект є першим кроком на шляху реформ і додав, що «буде єдиний проект по національній поліції..., ми домовимося з вами і буде ще не один проект».

«Я хочу, щоб ми усе це зробили навесні», – додав Аваков.

Нагадаємо, 5 лютого Верховна Рада розглянула проект реформування МВС у першому читанні.

Зокрема, це передбачає ліквідацію численних спецпідрозділів МВС і створення на їх базі нового спецназу.

Реформувати МВС Згуладзе почне з великих міст, в першу чергу з Києва. Також вона пообіцяла значне підвищення заробітної плати працівникам правоохоронних органів. «Заробітні плати ми будемо підвищувати, і значно підвищувати. Ми вже можемо гарантувати підвищення заробітної плати», – підкреслила вона.

Реформи грузинки також перебачають боротьбу з корупцією та залучення до лав поліцейських жінок. «Якщо я можу закликати, щоб жінки більш активно брали участь у конкурсах, то я скористаюся цією нагодою», – сказала вона.

За словами Згуладзе, перший етап не потребує додаткового фінансування. «Це всього лише ті заходи, які вже сьогодні ми можемо зробити без додаткових бюджетних витрат. Головна мета цього законопроекту – скасувати дублювання і спростити бюрократичний апарат», – заявила Згуладзе.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: