Ціни на газ і тепло будуть підвищуватися до 2017 року?

Читать на русском

Україна негайно повинна почати коригування цін на газ і тепло з виведенням їх на рівень повного відшкодування у квітні 2017 року.

Про це йдеться в релізі місії МВФ в четвер, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Так, відомо, що програма розширеного фінансування EFF, узгоджена владою України з місією МВФ, передбачає поетапне виведення цін на газ і тепло для населення на рівень повного відшкодування вартості до квітня 2017 року, перший етап якого має розпочатися негайно.

«З метою оздоровлення «Нафтогазу», покінчивши з вимиванням «Нафтогазом» бюджетних коштів, було вирішено впровадити негайне коригування цін на газ та опалення з метою доведення їх до рівня повного відшкодування вартості до квітня 2017 року», – йдеться в повідомленні Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, сьогодні також стало відомо, що МВФ готовий виділити черговий транш Україні у розмірі $17,5 млрд терміном на 4 роки. Однак попередні домовленості повинно ще схвалити правління МВФ. Про це заявила Глава фонду Крістін Лагард.

Як повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, уряд планує ці кошти використати для стабілізації фінансової ситуації в Україні.

Зазначимо, раніше говорилося про надання допомоги в розмірі $40 млрд, але натомість МВФ вимагає підвищити пенсійний вік для чоловіків до 65 років, починаючи з січня 2016 року, а ціну на газ для населення та ЖКГ – в 6 разів протягом 2015-2017 рр.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у першому кварталі 2015 року перегляне ціни на природний газ.

Попереднє підвищення тарифів на газ відбулося з 1 травня 2014 року, проте, як раніше зазначав Арсеній Яценюк, його позитивні результати були «з'їдені» девальвацією гривні. Наступне підвищення тарифів було заплановано на 1 травня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: