Демчишин обґрунтував підвищення тарифів на газ

Читать на русском

Володимир Демчишин у Верховній Раді пояснив, чому треба піднімати тарифи на газ.

Імпорт та видобуток «блакитного палива» не окупаються. Про це повідомив міністр енергетики Володимир Демчишин під час виступу у Верховній Раді, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

Він зазначив, що протягом останніх чотирьох років вартість газу для побутових споживачів змінювалася несуттєво.

«Ця ціна на сьогоднішній день складає приблизно 1300 грн за тисячу «кубів». Вартість газу, який закуповується «Нафтогазом» за реверсним потоку або з Росії становить близько 6000 грн. Крім газу, який закуповується на зовнішніх ринках, «Нафтогаз» використовує газ українського походження, який вже давно не коштує 350 грн, про які всі говорять», – каже міністр.

Демчишин додав, що собівартість за останні чотири роки істотно зросла, крім того, потрібно враховувати вартість транспортування, податки і ренту, які платить «Укргазвидобування». «Середня ціна на сьогодні для «Укргазвидобування» – не менше 1500 грн з урахуванням податків і транспортування», – пояснив Демчишин.

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у першому кварталі 2015 року перегляне ціни на природний газ.

Читайе також: Підвищення ціни на газ призведе до масових неплатежів – експерт

Попереднє підвищення тарифів на газ відбулося з 1 травня 2014 року, проте, як раніше зазначав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, його позитивні результати були «з'їдені» девальвацією гривні. Наступне підвищення тарифів було заплановано на 1 травня 2015 року.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: