Тижневий дайджест станом на 25 листопада 2013 року

Читать на русском

За останні два тижні в систему «Слово і діло» додано 251 обіцянку від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур – Президент Віктор Янукович, міністр ЖКГ Геннадій Темник та голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Президент Віктор Янукович, попри зміну офіційного політичного курсу щодо підписання Угоди про асоціацію, пообіцяв продовжити євроінтеграційні процеси в Україні. Іншою важливою заявою Глави держави була обіцянка  виплатити усі заборгованості в бюджетній сфері до кінця поточного року.

Крім того, Президент дав низку обіцянок з поліпшення економічного становища України. За його словами, Україна вийде на друге місце в світі з експорту основних зернових культур та увійде до десятки найбільших експортерів курятини. Також було заявлено про комплексне технічне переоснащення вітчизняного металургійного комплексу.

Очільник Мінрегіонрозвитку Геннадій Темник дав низку обіцянок з продовження житлових програм в Україні. Так, за його словами, відомство планує додатково залучити 850 громадян до програми «Власний дім», а до програми молодіжного кредитування - 55 сімей. Він також запевнив, що в поточному році в Україні відкриються 22 підприємства з виробництва будматеріалів, а наступного - до 85% збільшиться показник використання українських матеріалів при будівництві.

Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов останнім часом зробив декілька важливих політичних заяв. Зокрема, він пообіцяв, що законопроект про прокуратуру обов’язково  буде прийнятий, Партія регіонів не буде проводити мітинг в Києві 24 листопада на противагу євроінтеграційній демонстрації, а також запевнив, що найближчим часом до парламенту буде внесено проект закону про державний бюджет на 2014 рік.

Протягом вказаного періоду 40 обіцянок отримали статус «Виконано» і 58 - «Не виконано».

Останнім часом політики не виконали цілий ряд своїх важливих обіцянок. Зокрема, 5 листопада Україна та Хорватія не підписали меморандум про створення Адріатичного газового коридору, до кінця минулого місяця "Нафтогаз України" так і не вирішив питання заборгованості перед ВАТ "Газпром", Партія регіонів не проголосувала за опозиційний законопроект про лікування Тимошенко за кордоном, і, попри заяви Олександра Єфремова, таки провела 24 листопада мітинг у Києві.

Серед виконаних обіцянок можна відзначити висадження 10 тис. хризантем до 70-річчя визволення Києва,  відкриття нового населеного пункту для мешканців Солотвина на Закарпатті та оприлюднення результатів розслідування щодо отримання посадовими особами Міністерства оборони України житла.

Станом на 25.11.2013 року в системі «Слово і Діло» налічується 1049 персон і 16842 обіцянки, з них 10054 у процесі, 2987 виконаних і 3030 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: