Саакашвілі відвів українській владі 4-6 місяців на реформи

Читать на русском

Якщо в Україні нічого не зміниться, усі намагання нової влади зійдуть нанівець уже через 4-6 місяців.

Таке переконання висловив колишній президент Грузії та один з імовірних кандидатів на посаду голови Національного антикорупційного бюро Михайло Саакашвілі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новое Время».

«В України дуже мало часу. Нема його у вас. Все уже, дійшли «до ручки». Я навіть не говорю про те, що у Путіна цілі дуже чіткі: наступати все далі, розвалити фронт, «трусити» Київ через економічні важелі, а потім прислати військові угруповання, зробити дестабілізацію, а може й переворот. Все це чітко розписано», – заявив Саакашвілі під час зустрічі з представниками українського бізнесу, уточнивши, що йдеться про перспективу найближчих 4-6 місяців.

Також він пояснив позицію своїх співвітчизників, котрі змінили громадянство заради роботи в українському уряді: грузинські «легіонери» в Україні ненадовго. Вони, за словами Саакашвілі, підуть максимум через півтора року, тож за цей час в нашій країні мають бути впроваджені структурні зміни.

Крім того, екс-президент Грузії дещо прояснив свою позицію щодо власної роботи в Україні, зокрема – в Національному антикорупційному бюро. «Я грузинський політик, але на час боротьби з корупцією в Україні я готовий не займатися ані грузинської політикою, ані, тим більше, українською. Це аполітичне питання, це питання виживання вашої країни... Важливо, щоб Антикорупційне бюро отримало можливість працювати, щоб не було штучних обмежень і політичних замовлень, щоб воно було віддалено від усяких політичних інтересів і дійсно працювало на країну».

Нагадаємо, 9 лютого народний депутат Сергій Лещенко зазначив, що досі невідомо, чи буде брати учать у конкурсі на посаду голови Національного антикорупційного бюро Михайло Саакашвілі, адже для цього йому доведеться відмовитися від громадянства Грузії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: