Щоб очолити НАБ, Саакашвілі доведеться відмовитися від громадянства Грузії

Читать на русском

Народний депутат, член Комітету із запобігання та протидії корупції Сергій Лещенко стверджує, що у конкурсі на посаду голови Національного антикорупційного бюро назріває справжня інтрига, адже наразі кількість претендентів на це крісло перевищила сотню осіб.

Серед тих, хто уже оголосив про своє висування публічно – професійний слідчий Галина Климович та автор законопроектів про Національне антикорупційне бюро Віктор Чумак, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Лещенка.

Разом з тим, про участь однієї з найбільш резонансних фігур, що їй багато хто пророкував головування в НАБ – екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, досі нічого невідомо. Справа в тому, пояснює Лещенко, що, відповідно до українських законів, Саакашвілі для цього треба отримати українське громадянство, відмовившись від громадянства Грузії.

«Чи подається Саакашвілі – досі незрозуміло. Він хоче бути головою бюро, не втрачаючи грузинського громадянства – а це поки що неможливо. За чинним законом, Саакашвілі може стати громадянином України, відмовившись від громадянства Грузії. Погодьтеся, це виглядає трохи дивно для президента – відмовитися від громадянства країни, яку ти очолював», – констатував Лещенко.

Читайте також: Шимків і Порошенко запевняють: боротьба з корупцією на низькому старті

Днями «Слово і Діло» поцікавилось у киян, в чому, на їхню думку, полягає причина низької рентабельності столичного метрополітену. Більшість переконані: проблема – у нечистих на руку чиновниках комунального підприємства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: