Луценко вимагає переголосування, а Купрій лякає відставкою Шокіна

Читать на русском

Народні депутати вимагають повторити голосування за призначення Віктора Шокіна генпрокурором України.

За словами Ігоря Луценка, голосування у парламенті за Шокіна було неперсональне і він обіцяє домагатися переголосування, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ГолосUA».

«Ми вимагаємо переголосування», – заявив Луценко.

Його думку поділяє і народний депутат Володимир Парасюк. Він вважає подібне призначення генпрокурора «поганою практикою».

«Це вимога, яка була на Майдані і є в суспільстві. Вважаю, що десь сталася якась незрозуміла кулуарна домовленість. Тому тепер і отримали неправильно призначеного генерального прокурора. Будемо від нього вимагати, щоб він працював правильно. Якщо цього не буде зроблено, він піде геть», – заявив Парасюк.

Зокрема, 10 народних обранців направили заяву спікеру Володимиру Гройсману, в якій вимагають повторити процедуру голосування.

«Відповідно, оскільки це відбулось, ця заява, після оголошення результатів голосування, фактично на вечірньому засіданні... я направив цю заяву до Регламентного комітету, щоб внести пропозиції щодо розгляду цієї заяви. Як тільки це повернеться з розгляду Регламентним комітетом, тоді ми визначимося, як діяти далі відповідно до законодавства і Регламенту Верховної Ради України», – сказав Гройсман.

В свою чергу, Віталій Купрій пообіцяв виступити з ініціативою про відставку Віктора Шокіна з посади генпрокурора, якщо протягом лютого не буде обіцяних ним змін.

Нагадаємо, у вівторок, 10 лютого Верховна Рада підтримала призначення Віктора Шокіна на посаду генерального прокурора замість звільненого Віталія Яреми. За таке рішення голосували БПП, «Народний фронт», «Батьківщина», «Опоблок», «Воля народу» і «Економічний розвиток».  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: