В коаліції розкол: нардепи звинувачують Порошенка у змові з «Опоблоком»

Читать на русском

Після обрання генпрокурором Віктора Шокіна частина депутатів від коаліції звинувачує Петра Порошенка у змові з «Опозиційним блоком».

Його кандидатуру підтримали 318 народних депутатів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«За» проголосували обранці від фракцій «Народного фронту», «Блоку Петра Порошенка», «Батьківщини» та «Опозиційного блоку». Не підтримали Шокіна «Самопоміч», «Радикальна партія» та частина позафракційних.

Одразу після голосування народний депутат Борислав Береза написав: «БПП, НФ і «Батьківщина» заручилися підтримкою «Опоблоку» і обрали собі генпрокурора. Браво!».

Більш жорстким у висловлюваннях виявився Олег Ляшко, який прямо у сесійній залі заявив, що цим голосуванням «олігархи фактично знищили проєвропейську коаліцію».

«Безумовно, це змова Порошенка із цими злодіями. І ви після цього питаєте, чому бандити не сидять по тюрмах? Порошенко зробив те саме, що Ющенко у 2005 році – він змовився з регіоналами», – написав у себе на Facebook Ляшко.

Сам Шокін, виступаючи в парламенті перед початком голосування, заявив, що його основним приорітетом стане доведення до кінця всіх гучних справ, у тому числі – щодо подій на Майдані взимку 2014 року. До слова, «Слово і Діло» зафіксувало, що таку саму обіцянку в перші дні своєї роботи в ГПУ робив і тепер уже колишній генпрокурор Віталій Ярема.

Крім того, перебуваючи в Раді, Шокін пообіцяв повернути кошти, вкрадені посадовцями колишнього режиму. Система народного контролю констатує, що в цьому питанні новопризначений генпрокурор також не надто оригінальний – на початку квітня те ж саме пообіцяв українцям Олег Махніцький.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: