Бойовики зі «Смерчів» обстріляли Краматорськ – прес-центр АТО (оновлюється)

Читать на русском

Під час обстрілу бойовиками військового аеродрому міста Краматорська постраждало не лише летовище, але й житлові квартали.

За свідченням очевидців, у місті є жертви, а сам аеродром наразі палає, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні, орієнтовно о 12.30, по летовищу м. Краматорська терористами було нанесено вогневий удар з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». За попередніми даними, вогонь вівся із використанням снарядів «Торнадо», з району населеного пункту Горлівка. Снаряди потрапили по летовищу, а також по приватному сектору на околицях міста Краматорська», – заявили у прес-центрі антитерористичної операції.

В Twitter жителі Краматорська повідомляють про 3 загиблих та 15 поранених мирних жителів.

У свою чергу, журналіст видання «ОстроВ» Сергій Гармаш, посилаючись на власні джерела, написав, що Краматорський аеродром розстріляв невідомий літак, але більшість очевидців та експертів це спростовують.

Станом на 15:30 від спікера Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова стало відомо: калібр снарядів свідчить про те, що місто все ж таки обстріляли з реактивних систем залпового вогню «Смерч».

«Це «Смерчі». Вони достатньої дальності, що дозволяє вести реактивний вогонь з території Горлівки, і дуже високої потужності. Тому серед мирних жителів Краматорська така кількість постраждалих», – пояснив Селезньов.

Тим часом, станом на 16:00 офіційні дані свідчать, що кількість загиблих зросла до 6, а постраждалих – до 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: