Більдт розповів про плани бойовиків щодо Дебальцевого

Читать на русском

Бойовики планують посилити наступ на Дебальцеве і захопити його до зустрічі у Мінську.

Про це повідомив у своєму Твіттері колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Так за словами Більдта, росіяни, що воюють на території України, намагатимуться захопити Дебальцеве до середи.

«Я думаю, нам слід очікувати значних зусиль росіян із захоплення Дебальцевого до призначеної на середу зустрічі у Мінську», – написав він.

На думку екс-міністра Швеції, таким чином росіяни намагатимуться поставити опонентів перед новим станом справ.

Як відомо, наразі дебальцівський плацдарм є одним з основних напрямків зусиль російських військ і терористів у зоні АТО. Вони оточили його з декількох боків, але українські війська утримують свої позиції.

Нагадаємо, представники самопроголошеної Донецької народної республіки та сил антитерористичної операції домовилися про режим припинення вогню на лініях Дебальцеве – Вуглегірськ та Дебальцеве – Артемівськ протягом п'ятниці для того, щоб дати можливість евакуюватися місцевим жителям.

Також стало відомо, що голова так званої народної ради ДНР Андрій Пургін заявив, що «республіку» вже не влаштує особливий статус у складі України.

Читайте також: Після обстрілу в Кримському Москаль пообіцяв вивозити людей бронеавтівками

«Це нічого не змінює. Це безглуздий крок. Україна підписала 900-сторінковий документ, який назавжди відриває все, що знаходиться в українській промисловості від російського ринку, знищується ГОСТ, повністю здійснюється перехід на європейські рейки, знищується індустрія. Цей закон підписаний і переданий Європі. Європа його потихеньку ратифікує. Тобто, який би статус нам не дали, це все одно нічого не змінює для нас в економіці», – сказав Пургін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: