Бойовики розповіли спостерігачам ОБСЄ звідки приїхали на Донбас

Читать на русском

Спостерігачі ОБСЄ познайомились з найрізноманітнішими групами бойовиків, ті в свою чергу розповідають, що приїхали з Росії і беруть участь у власній війні.

Про це повідомив генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Багато хто із них говорить нам, що вони приїхали з Росії. Вони беруть участь у власній війні і мають свою власну інтерпретацію цієї боротьби. Це робить цей конфлікт особливо складним, він дедалі більше скидається на гібридну війну», – зауважив генсек ОБСЄ.

За словами Заньєра, через кордон на Донбас постійно перекидають нову військову техніку.

«Непокоїть те, що ми спостерігаємо руйнування військової техніки унаслідок бойових дій, однак, схоже, що увесь час з'являється нова зброя. Цьому, на жаль, нема кінця-краю», – додав він.

При цьому, за його словами, в ОБСЄ не можуть назвати, скільки людей воює на боці бойовиків.

«Ми присутні лише у деяких областях і обмежені у свободі пересування – в основному, із міркувань безпеки. Тому на це питання відповісти складно», – зазначив Заньєр.

Він також підкреслив, що, аби сторони розпочали виконувати «мінські угоди», їх треба підштовхнути новими політичними ініціативами .

Читайте також: Доки ЄС говорить про мир, США та РФ обмінюються люб’язностями щодо України

«Я би не казав, що на угодах можна ставити хрест, однак очевидно, що вони не втілюються в життя належним чином. Думаю, що їхні ключові складові (складові Мінських угод) досі актуальні», – зазначив він.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: