Доки ЄС говорить про мир, США та РФ обмінюються люб’язностями щодо України

Читать на русском

Держсекретар США Джон Керрі за підсумками зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим заявив, що Російській Федерації доведеться заплатити «високу ціну» за ескалацію конфлікту на Донбасі.

Про це з посиланням на офіційний Twitter політика пише «Слово і Діло».

«Я знову дав зрозуміти міністру закордонних справ Лаврову, що деескалація – в інтересах усіх. Росію будуть судити за її діями. Доведеться заплатити високу ціну, якщо напади триватимуть», – зазначив Керрі.

Відповідь російської сторони не забарилася. В міністерстві закордонних справ РФ одразу після переговорів заявили, що «розкручування конфронтації» з метою посилення санкцій проти Росії не має перспектив.

«Ми не поступимося своїми національними інтересами і принциповою позицією щодо ключових питань, але в той же час, російська сторона готова до конструктивної взаємодії з США як у двосторонній сфері, так і на міжнародній арені, де наші країни несуть особливу відповідальність за глобальну стабільність», – додали в МЗС РФ.

Читайте також: Клімкін розповів, до чого призведе розрив дипвідносин з Росією

У той же час, міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр говорить про план мирного врегулювання конфлікту в Україні дуже стримано.

«Чи вдасться піти цим шляхом (реалізації мирного плану – ред.) – вирішиться впродовж наступних двох-трьох днів», – сказав дипломат в коментарі «Deutsche Welle», зазначивши, що поки що європейські лідери перебувають «на роздоріжжі» у цьому питанні.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: